Italiensk lax med rostade grönsaker

Serverar: 4 portioner

En gammal goding som är både god och lättlagad bjudmat i och med att det är "allt på ett fat". Grönsakerna får god smak av sardell- och vitlökssmöret.

Ingredienser

  • 4 bitar skinn- och benfri laxfilé, ca 500 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche tomat & basilika
  • 1200 g paprika, rödlök, zucchini och ev potatis
  • ½ burk sardeller à 50 g
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur paprika och skala löken. Skär alla grönsaker i rejäla bitar och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Hacka sardellerna och blanda dem med smör och vitlök. Klicka det över grönsakerna. Stek dem i nedre delen av ugnen ca 20 min. Lägg laxen ovanpå grönsakerna. Salta och peppra. Stek i ytterligare ca 10 min. Ta ut fatet och klicka crème fraiche tomat & basilika över laxen. Stek ytterligare 5 min i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben