En god pastasallad som tar vara på några av det italienska kökets främsta tillgångar: buffelmozzarella, lufttorkad skinka, solmogna tomater och färsk basilika.
Ingredienser
Pastasallad
400 g pasta, t.ex. penne rigate
200 g lufttorkad skinka, t.ex. parmaskinka
Ca 20 körsbärstomater
1 burk minimozzarella
10-15 basilikablad
Dressing
10-15 basilikablad
3 msk pinjenötter
1 vitlöksklyfta
2 dl olivolja
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Dressing:
Mixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med svartpeppar och salt.
- Pastasallad:
Koka pastan enligt anvisningar och låt svala något.
- Blanda dressingen med pastan i en stor serveringsskål.
- Dela körsbärstomaterna på hälften, skär skinkan i bitar, strimla basilikabladen grovt samt låt vattnet rinna av från mozzarellan. Lägg ingredienserna i pastaskålen och blanda väl. Dekorera med en basilikakvist.
Liknande recept
Kommentarer (10)
Relaterade Artiklar
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...
Jag älskar den här pastasalladen! Rekommenderar äkta parmaskinka i ganska riklig mängd och ett gott bröd till.
En jätte god sallad! Vi åt den som tillbehör till grillat. Tog det jag hade hemma dvs gjorde den en utan parmaskinka och med fetaost istället för mozarella och lade till blandsallad..
Svindåligt, alla har väl inte en matberedare hemma!?
Hade denna på vår studentfest för vår son..Väldigt god..Ska laga tillikväll också.. annelijo
Jättegott och lätt att göra.
Supergod och lätt att tillaga.
I brist pa parmaskinka hade jag i lufttorkad schwarzwaldsskinka. Hade ocksa i ett par blad isbergssallad och lite ruccola. Bjöds till alla vuxna pa dotterns barnkalas i 33 graders hetta tillsammans med ett gott vitt vin. Det var en total hit. Alla ville ha receptet. Tack!
Supergott! En klar femma. Använde vanlig skinka istället för lufttorkad och skar bitar av vanlig ost. Barnen åt med mycket god aptit. Detta kommer göras många gånger om.
Hade lite ruccola sallad och purjolök som jag blandade i... Det funkar kanon, detta är en sallad som funkar precis lika bra som den är, men håller även dörren öppen för att blanda i "egna" grönsaker! Kanon.
I sin enkelhet en god sallad, Sparar receptet, men tveksam till att den görs igen.