Italiensk potatisgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Supergod smalrätt.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 grovrivna morötter
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 brk passerade tomater ca 400 g
  • ½ tsk oregano
  • ½ tsk basilika
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • 4-5 tomater
  • 1 dl riven ost
  • 1 kg skalad potatis
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • Instruktioner

    1. Skiva potatisen tunt. Olja in en rymlig ugnsform. Lägg i potatisen varvat med lite salt och peppar. Häll på buljong 2 dl. Ställ in i 200 grader varm ugn ca 35 minuter. Skydda med bakplåtspapper så inte ytan blir för mörk.
    2. Bryn färs och lök. Rör i morötter och vitlök, låt puttra några minuter. Rör i passerade tomater och kryddor. Späd med buljong medan såsen småkokar, den ska bli ganska tunn. Smaka av med salt och peppar. Ta ut formen. Bred på färsröran, lyft lite så att en del rinner ner mellan potatisen. Täck med skivade tomater, strö över osten. Höj ugnsvärmen till 225 grader, gratinera tills potatisen känns mjuk. Servera med grönsallad. Jättegott!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben