Italiensk räkpasta

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Otroligt god och lättlagad pastarätt. Låt dig inte skrämmas av vitlöksmängden.

Ingredienser

  • Tomatsås
  • 5 tomater
  • 1 hel vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 500 g räkor med skal
  • Salt
  • Peppar
  • Socker
  • Spagetti
  • Garnering
  • Färsk basilika
  • Parmesanost
  • Rucolasalad
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och sätt dem åt sidan. Sätt på pastavattnet och kok spagettin medan du lagar tomatsåsen.
    2. Tomatsås: Hacka tomater och vitlöken. Använd en stor vitlök, gärna 15 klyftor. Stek tomat och vitlök i olivoljan tills den blir en krämig sås. Krydda med salt, peppar och lite socker, eventuellt mer olivolja.
    3. När spagettin är al dente och tomatsåsen är färdig tillsätter du räkorna. Häll av pastavattnet, blanda sås med räkor och spagetti.
    4. Serverar med hackad basilika, riven parmesanost och ruccola.

    Liknande recept

    4
    30 min
    2
    1

    Kommentarer (2)

    Ladybe 17 april 2009

    Väldigt god :)

    kaja5 19 november 2012

    Supergott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben