Italiensk spenatpaj

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 2 timmar

En riktig bjudpaj som passar bra på påskbuffén såväl till vardags. Utmärkt att frysa!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • 300 g färsk spenat
  • 250 g keso
  • 2 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 liten purjolök, skuren i strimlor
  • 40 g riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Blanda smör och mjöl till en smuldeg eller gör degen i matberedaren. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Slå in degen i plastfilm och lägg den i kylen ca 1 timme.
    3. Tryck ut degen i en pajform. Nagga bottnen. Vik en al-folieremsa över kanten så glider degen inte ner under gräddningen. Ställ formen i kylen.
    4. Skölj spenaten. Koka den i lättsaltat vatten 5 minuter. Slå av i en sil och pressa ur vattnet. Hacka spenaten grovt. Blanda keso, ägg, grädde, spenat, parmesan, purjolök och kryddor i en skål.
    5. Grädda pajskalet mitt i ugnen 5 minuter. Ta sedan bort al-folien och häll i fyllningen. Sänk värmen till 175°C och grädda pajen klar, det tar ca 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ingelof_b 5 maj 2009

    Gott och enkelt recept! :-) Jag har lagt upp bild på min blogg: http://matbloggen-chili.blogspot.com/2009/05/italiensk-spenatpaj.html

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben