Italiensk tonfisksås

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja gärna olivolja
  • 1 burk tomatkross à 400 g
  • 1 litet lagerblad
  • 1/2 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 burk tonfisk i vatten à 175 g
  • 12-15 pimientosfyllda oliver
  • Instruktioner

    Hacka löken, skiva vitlöken och låt löken svettas i oljan. Sätt till tomatkross och lagerblad och koka häftigt utan lock i cirka 5 minuter. Sätt till salladskrydda samt tonfisk (utan spad) som först delats i mindre bitar. Koka såsen någon minut och rör därefter ner halverade oliver. Smaka av och blanda med nykokt väl avrunnen pasta. Servera med riven ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben