Italiensk tunnbrödsrulle

Gott!

Ingredienser

  • 8 st tunnbrödsskivor, ca 20x15 cm
  • 250 g mozzarellaost
  • 4 st tomater
  • 1 st basilika i kruka
  • 25 g pinjenötter
  • 2 msk olivolja
  • 4 krm salt
  • 4msk olivolja till stekning
  • Instruktioner

    1. Tomatkärnorna ska plockas bort. Annars blir fyllningen för blöt.
    2. Tärna mozzarellaosten i 1/2-cm stora kuber.
    3. Dela tomaterna längs "midjan". Gröp ur kärnorna med en liten sked. Tärna tomaterna.
    4. Grovhacka basilikan. Rosta pinjenötterna lätt i torr stekpanna under omrörning.
    5. Blanda mozzarella, tomater, basilika, pinjenötter, hälften av olivoljan och salt i en bunke.
    6. Fördela och rulla in fyllningen i tunnbröden. Hetta upp resterande olivolja i en stekpanna. Stek 4 tunnbröd åt gången, någon minut på var sida. Låt rullarna svalna. Rulla in dem i folie eller smörgåspapper.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evaobergelg 15 april 2012

    Då enkelt och gott! Till och med den kräsne tonåringen åt med glädje. Perfekt både som förrätt till buffé och plockmat. Serverade med en klick creme fraiche till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben