Italienska frikadeller i tomat- och paprikasås

Serverar: 4-6 portioner

Den smakrika såsen är ljuvlig att låta spaghettin och de parmesansmakande frikadellerna såsa runt i!

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • ½ dl tomatpuré
  • 4 dl finriven parmesanost
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Tomat- och paprikasås
  • 290 g grillad paprika i olja på burk
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • Topping
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl riven parmesanost
  • Eventuellt finrivet skal av ½ citron
  • Servering
  • Spaghetti
  • Instruktioner

    1. Hacka de grillade paprikorna om de är i stora bitar. Stek lök, vitlök och paprika i lite olja från paprikan. Tillsätt tomatpurén. Stek någon minut under omrörning. Häll i krossade tomater och vatten, låt sjuda 10 minuter. Smaka av med salt. Mixa eventuellt såsen.
    2. Blanda färsen med ägg, tomatpuré, parmesan, persilja, salt och peppar. Rulla ca 10 stora köttbullar, lägg ner dem i tomatsåsen och låt koka klart under lock, ca 20 minuter.
    3. Servera med nykokt spaghetti och toppa med persilja, parmesanost och eventuellt citronskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben