Italienskt bondbröd

Italienskt bondbröd

Ingredienser

  • 1 dl olivolja
  • 1 liter vatten
  • 2 påse torrjäst
  • 2 msk baksirap
  • 2 tsk salt
  • 1 ½ tsk vitlökspulver
  • 4 msk basilika
  • 2,6 liter vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, torrjäst och kryddorna i en bunke. Värm deg-vätskan till 45-50°C. Gör en grop i mjölet och häll vattnet däri tillsammans med oljan och sirapen.
    2. Arbeta ihop degen så att den blir seg och smidig. Låt degen stå och jäsa under duk i ca 30 minuter. Tag upp degen på bakbordet och knåda den smidig.
    3. Dela degen i fyra delar. Forma dem till fyra släta längder och lägg dem på en smord plåt. Låt jäsa i ca 20 minuter. Grädda långt ned i ugnen på 225° i ca 35-45 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    13 h 25 min
    4
    21

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben