Italienskt brytbröd glutenfritt

Så gott!

Ingredienser

  • 1 pkt pizzamix glutenfritt
  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • Bredbar vitlöksost
  • Soltorkade tomater i olja
  • Olivolja att pensla med
  • Ev saltflingor
  • Instruktioner

    1. Blanda samman degen enligt beskrivningen på förpackningen, låt degen vila 30 min.
    2. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en fyrkant - som när man gör vanliga kanelbullar. Bred på ett tunt lager vitlöksost. Lägg hackade tomater längs med ena långsidan. Rulla därefter ihop till en rulle. Skär rullen i bitar som är ca 3-4 cm breda.
    3. Smörj en springform, ca 20-24 cm i diameter, och lägg i bitarna med den skurna sidan uppåt. Låt jäsa ytterligare ca 30 min. Pensla med olivolja och strö ev över lite flingsalt.
    4. Grädda i 230 grader ca 8-10 min tills brödet har fått färg. Äts gärna lite ljummen till soppa eller sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben