Jämtländskt tunnbröd

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 30 minuter

Min mor brukade göra det här tunnbrödet.

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 0.25 paket jäst
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk färdigblandad brödkryddor
  • ½ tsk hjorthornsalt
  • 1½ dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 7 dl vetemjöl
  • Lite vetemjöl till utbakning
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet häll på mjölken och värm till 37 grader.
    2. Smula sönder jästen i en degbunke och lös upp den i degvätskan.Tillsätt salt, brödkryddor, socker, sirap, hjortronssalt, grahamsmjöl och rågsikt. Arbeta också in vetemjölet. Låt jäsa ca 30 min. Dela degen i 10-12 delar.
    3. Kavla ut dem til runda tunna kakor. Använd kruskavel. Lägg försiktigt ner kakorna i torr het stekpanna på spisen och grädda 2 minuter på varje sida. Låt kakorna svalna något och ät dem helst nygräddade.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    15-16
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben