Järpar med bovete och ajvarkräm

Serverar: 4 portioner

Härligt kryddiga järpar med matigt bovetefräs. Bovete finns numera i de flesta butiker och kokas på samma sätt som pasta. 563 kalorier per portion 32 g fett 30 g protein 37 g kolhydrater

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 msk sambal oelek
  • ½ dl strimlad persilja
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 dl helt bovete
  • 2 msk olivolja
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • ½ paket frysta gröna ärter, á 250 g
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Blanda färs, ägg, riven vitlök, spiskummin, koriander, sambal oelek, persilja och salt. Koka bovetet i saltat vatten 10 minuter, häll av och skölj det i kallt vatten, låt rinna av. Forma färsen till avlånga bullar, stek dem runt om i 2 msk olja på medelvärme ca 5 minuter.
    2. Skala och skär morötterna i mindre bitar, skölj, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skala och strimla löken. Fräs morötter, paprika och lök i 1 msk olja i 1 minut. Tillsätt bovetet och fräs 3 minuter så att allt blir varmt. Smaka av bovetet med citronjuice, salt och peppar.
    3. Blanda ajvar relish och yoghurt. Servera paprikakrämen till järparna och bovetefräset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben