Jättegod kålpudding

Enkel, smidig, billig och lite ingredienser.

Ingredienser

  • 1 1/2 kg vitkål
  • 500 - 700 gram blandfärs
  • Till blandningen
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Blandfärsen
  • 2 stora kokta potatisar
  • Instruktioner

    Skär vitkålen i små bitar. Bryn vitkålen i stekpannan. Blanda under tiden ihop färsen, ägget, mjölk och potatisarna. Varva sedan kålen och färsen i lager på lager i grytan. När allt är klart häller man i 1 liter vatten i stekpannan med 2 buljongtärningar. När buljongtärningarna smält så häller man vattnet över kålpuddingen i grytan. salta och peppra. Låt koka upp och sedan småkoka på halv värme på spisen (ex.3/6) i 40 min - 1 tim.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10
    1 h 15 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben