Jamaicansk bön- och risrätt

Serverar: 10 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Ett Jamaicanskt långkok (2½ timmar) som passar lika bra till grillat som vegetarisk ensamrätt.

Ingredienser

  • 3 dl torkade kidneybönor
  • 2,4 dl kokosmjölk
  • 1 kvist färsk timjan
  • 1 tsk hackad vitlök (1-2 klyftor)
  • 0.25 dl hackad purjolök
  • 1 färsk stark röd chilipeppar, skivad
  • 6 dl brunt råris
  • Instruktioner

    Häll kokosmjölk i en stor gryta och tillsätt kidneybönorna. Låt koka på låg värme i 2 timmar. Rör ner timjan, vitlök, purjolök och chilipeppar, låt småkoka i 7 minuter. Rör ner riset och höj värmen och låt det koka upp. Sänk värmen, lägg på ett lock sjud i ca 25 minuter eller tills riset är klart och all vätska har kokat in.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben