Jannes favoritgryta

Serverar: 4 portioner

Mustig och god köttgryta. Mannens favorit.

Ingredienser

  • 5 hg griskött
  • 2 msk soja
  • 1 purjolök
  • 3 dl buljong
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk dragon
  • 1 hg rökt skinka
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • Gröna druvor
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i små tärningar och blanda med soja i en skål. Skölj och strimla purjon.
    2. Koka upp buljong och tomatpuré. Lägg i köttet och rör om. Koka sakta i 10 minuter. Tillsätt kryddorna och purjon. Koka ytterligare 5 minuter utan lock.
    3. Strimla skinkan fint och rör ner.
    4. Blanda grädde och vetemjöl och häll i grytan. Koka upp och garnera med halverade druvor.
    5. Kokt, pressad potatis är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben