Lindas favoritgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Mycket god, perfekt bjudmat!

Ingredienser

  • 600 g grisbog
  • 50-75 g ädelost
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 dl vatten
  • 1 röd paprika
  • 2 dl crème fraiche
  • svartpeppar
  • oregano
  • salt
  • Instruktioner

    Skär köttet i strimlor, bryn därefter i stekpanna och krydda med salt och svartpeppar. Lägg över köttet i en gryta och slå på vatten, smula buljongtärningarna över.Låt puttra 10 min. Skölj och skär paprikan i strimlor, fräs strimlorna i stekpanna och blanda sedan ner i grytan. Skala vitlöken och pressa klyftan ner i grytan.Smula sönder ädelosten ner i grytan, slå på crème fraichen, ner med tomatpurèn,låt puttra ca 15 min. Smaka av med oregano och eventuellt mer salt och peppar. Serveras bäst med ris och grekisk sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben