När man trodde att Janssons inte kunde bli godare kom det här receptet med brynt smör...
Det går bra att göra i förväg och förvara i kylskåp. Ringla över smöret vid servering.
Ingredienser
1 kg potatis
2-3 gula lökar
50 g smör
1 tsk salt
100 g ansjovisfiléer med spad, hackade
3 dl grädde
½ dl ströbröd
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och skär potatisen i stavar. Strimla lökarna. Hetta upp en stekpanna och bryn smöret. Häll upp i en skål men spara ca 1 msk i pannan. Bryn löken i smöret som är kvar.
Varva potatis, salt, lök och hackad ansjovis i en gratängform. Häll på grädden och strö över ströbrödet. Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter.
Värm det brynta smöret och ringla över. Dra ett varv med pepparkvarnen.