Janssons frestelse med brynt smör

Serverar: 6 portioner

När man trodde att Janssons inte kunde bli godare kom det här receptet med brynt smör... Det går bra att göra i förväg och förvara i kylskåp. Ringla över smöret vid servering.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2-3 gula lökar
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 100 g ansjovisfiléer med spad, hackade
  • 3 dl grädde
  • ½ dl ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skala och skär potatisen i stavar. Strimla lökarna. Hetta upp en stekpanna och bryn smöret. Häll upp i en skål men spara ca 1 msk i pannan. Bryn löken i smöret som är kvar.
    3. Varva potatis, salt, lök och hackad ansjovis i en gratängform. Häll på grädden och strö över ströbrödet. Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter.
    4. Värm det brynta smöret och ringla över. Dra ett varv med pepparkvarnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben