Janssons frestelse med rödbetor

Serverar: 4 portioner

Härligt röd blir denna nya variant på klassikern Janssons frestelse

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • ½ kg potatis
  • ½ kg rödbetor
  • 2 burkar ansjovis, ca 20 filéer
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk ansjovisspad
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär löken i tunna skivor, skala och strimla potatis och rödbetor. Varva strimlorna med lök och ansjovis i en smord form. Häll grädde och ansjovisspad över blandningen. Sikta över ströbrödet och lägg på några smörklickar.
    2. Grädda i nedre delen av ugnen i 45-60 minuter tills gratängen är mjuk och ytan har fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben