Janssons frestelse med rödbetor
Härligt röd blir denna nya variant på klassikern Janssons frestelse
Ingredienser
2 gula lökar
½ kg potatis
½ kg rödbetor
2 burkar ansjovis, ca 20 filéer
3 dl vispgrädde
2 msk ansjovisspad
2 msk ströbröd
2 msk smör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär löken i tunna skivor, skala och strimla potatis och rödbetor. Varva strimlorna med lök och ansjovis i en smord form. Häll grädde och ansjovisspad över blandningen.
Sikta över ströbrödet och lägg på några smörklickar.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 45-60 minuter tills gratängen är mjuk och ytan har fått fin färg.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Potatisgratäng
Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...