Januarigryta med hetta

Serverar: 4 portioner

Jättegod gryta som jag tycker är godast dagen efter då den mognat mer.

Ingredienser

  • 3 gula lökar
  • 10­-12 potatisar
  • 2 gröna paprikor
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2­-3 tsk chilipulver
  • 2­-2 1/2 dl vatten
  • 1 burk tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1/2­-1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Hacka löken, skär den skalade potatisen i stora klyftor och skär den urkärnade paprikan i bitar.
    2. Fräs löken mjuk i fett utan att den tar färg. Tillsätt chilipulver och 1/2 dl av vattnet. Rör om och låt vattnet koka in.
    3. Lägg i potatis, paprika, tomaterna med spad, resten av vattnet och smulad buljongtärning. Koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 10-­15 minuter.
    4. Smaka av med salt och peppar, strö över persilja och servera, gärna med bröd och ost till.

    Liknande recept

    4
    2 h 30 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben