Jennies råg- och havrebullar

Serverar: 18 portioner

Tid: 2 timmar

Rena hälsokällan och vansinnigt goda med!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten inte för kallt
  • 2 dl fil
  • 1 dl rapsolja
  • 1 ½ tsk salt
  • 5 dl rågflingor
  • 3 dl havreflingor
  • 3 dl rågsikt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • Ev 2 dl russin om man tycker om det
  • Instruktioner

    Smula jästen i en bunke. Häll i kallt vatten och filmjölk och lös upp jästen. Tillsätt salt och olja, rör om. Tillsätt grynen och ev russin, rör om. Tillsätt rågsikt och vetemjöl medan du bearbetar degen till lite geggig men slät. Låt jäsa i 1,5 tim. Baka ut bullar och lägg på bakplåt med bakpapper. Låt jäsa under duk i 30-60 min. Grädda i ugnen 225 grader i ca 15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben