Jitterbuggare

Serverar: 60 portioner

En kaka med marängfyllning som även kan smaksättas med 1 msk kakao.

Ingredienser

  • 1 dl socker
  • 200 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 äggvitor
  • 4 msk socker
  • Instruktioner

    Rör samman smöret, sockret och mjölet till en smidig deg.Låt den vila på kallt ställe. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt kraftig vispning. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en ca ½ cm tjock rektangel. 16x30 cm. Bred på hälften av fyllningen på vardera och rulla ihop dem som två rulltårtor. Ställ dem på kallt ställe en stund. Skär dem i ca ½ cm tjocka skivor, lägg dem på smord plåt och grädda i 175 graders ugnsvärme ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben