Jitterbuggare

Serverar: 20-30 portioner

smasken

Ingredienser

  • 4,6 dl Vetemjöl
  • 200 g Margarin eller smör
  • 1 dl socker
  • 1 Äggula
  • Maräng
  • 2 Äggvitor
  • 4 msk Socker
  • Instruktioner

    Arbeta samman alla ingredienser till en deg och låt vila i kylen en stund. Vispa äggvitorna till hård skum och tillsätt socker medans du vispar. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangulär platta, ungefär 5 mm tjock, Bred på fyllningen på varje platta och rulla ihop "rulltårtorna". Låt sen svala en stund och skär dom sedan i skivor som läggs på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 12-15 min. Man kan skära "rulltårtorna" innan man låter de stå svalt också, blir lättare att flytta på dom då.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben