Jockes filegratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Så enkelt...

Ingredienser

  • 1 pkt bacon
  • 500 g fläskfilé
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • 3 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    Så här gör du: Skär baconet i 4-5 cm-bitar, stek knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Skär fläskfilén i 1 1/2 cm tjocka bitar och stek lätt. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg baconet i en ugnsfast form (behöver ej smöras), placera fläskfilén över och salta och peppra efter behag. Slå på grädden och täck med osten. Sätt formen i mitten av ugnen, när osten har börjat få fin färg är det klart att servera. Hasselbackspotatis är underbart till, samt en liten grönsallad. Tips: Man kan byta baconet mot bananskivor. 3 gott!

    Liknande recept

    4
    40 min
    30-50
    1

    Kommentarer (2)

    flabban 22 september 2008

    Mycket gott. Bacon sätter den extra piffen på rätten. Tack för ett bra recept.

    Elvera 7 januari 2010

    Detta är ett recept jag måste testa. Låter riktigt gott! Återkommer med kommentar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben