Jockes Turkiska vårrullar

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Läckra, spröda och annorlunda vårrullar från Turkiet med olivolja, persilja och fetaost.

Ingredienser

  • 1 förpackning filodeg (tunna löv)
  • 1-2 förpackningar fetaost
  • ½-1 dl olivolja
  • Torkad eller färsk persilja
  • 1 äggula
  • Flytande eller fast honung
  • Instruktioner

    1. Mosa fetaosten med en gaffel eller i matberedare, tillsätt persilja samt en del av olivoljan.
    2. Tag 1-2 löv av filodeg, fyll ena änden med fetaoströran och rulla ihop till till en vårrulle samt pensla kanterna med äggula så att de fäster ordentligt.
    3. Lägg vårrullarna på en plåt och grädda i ugn på ca 200 grader i ca 10-15 minuter tills de blivit frasiga. Ringla över honung innan servering.
    4. Servera gärna som tilltugg eller med en grönsallad.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30-50
    1

    Kommentarer (2)

    Googliat 6 januari 2009

    ευχαριστώ! Man kan även använda färsk mynta i dessa ;)

    grashoppan75 13 januari 2012

    Jättegott! Första gången jag använder filodeg. Mycket enklare än vad jag har föreställt mig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben