Jörgens hummersoppa

Ingredienser

  • Hummer, räkor eller kräftor
  • Salt
  • Vitt torrt vin
  • Redning (mjöl och smör)
  • Tomatpuré
  • Grädde
  • Cayennepeppar
  • Ev Cognac
  • finhackad paprika
  • Instruktioner

    Börja med fonden. Rosta skalen i ugnen. Koka av dem i saltat vatten och en skvätt vitt torrt vin i ca 20 minuter, sila av den och reducera tills hälften återstår. Gör en redning på smör, mjöl, tomatpuré och paprikapulver och låt den svettas i en panna tills mjölsmaken försvunnit. Tillsätt fonden och generöst med grädde. Krydda med cayennepeppar och salt. Låt sjuda en stund. Soppan är god slät men du kan också tillsätta en skvätt cognac utrörd i lättvispad grädde, finhackad paprika och hummerkött om önskas.

    Liknande recept

    4.3
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Jörgens hummersoppa
    Oj, vad folk njöt i vår monter! På Det Goda Köket i Älvsjö i helgen sm...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben