Johannas bröd

Serverar: 12 portioner

Tid: 50 minuter

Ett jättegott och nyttigt bröd.

Ingredienser

  • 2 dl havregryn eller rågflingor
  • 5 dl vetemjöl
  • 3/4 -1 dl krossade linfrö
  • 1 dl russin
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 1 tsk salt
  • 4 dl mild youghurt
  • 2 msk flytande honung
  • Instruktioner

    Smörj en brödform med margarin. Rör ihop alla ingredienserna och klicka i den smorda bröformen. Sätt in i varmluftsugn 175 gr i 45-50 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (2)

    ziggge 6 februari 2009

    Har gjort det här brödet 2 ggr nu på 1 vecka. Det är såååå gott. 2:a gången blandade jag linfrön och solrosfrön.Mums

    jzw0010 1 april 2009

    Jag kan bara hålla med! Så lätt att göra och supergott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben