Johans korvstuvning

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Den här rätten har Johan, min man, uppfunnit. Den är både god, billig, enkel och snabblagad!

Ingredienser

  • 200-250 g falukorv
  • Olja eller margarin
  • 1 ½ dl ketchup
  • 1 tsk senap
  • 2 krm oregano
  • 1 krm basilika
  • 2 krm vitlökspulver
  • 1 krm lökpulver
  • 2 krm Garam Masala
  • 3-4 krm curry
  • 2 ½ dl mjölk
  • ½ tsk soja
  • ev. ½ -1 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Skär falukorven i små tärningar och stek dem en liten stund i fettet.
    2. Häll i ketchup och senap och rör runt.
    3. Häll i kryddor och låt puttra 1 minut.
    4. Blanda i mjölk och soja. Låt puttra några minuter på svag värme. Smaka av såsen och blanda ner sambal oelek om du vill ha lite mer sting i den.
    5. Servera med valfri pasta eller ris.
    6. Tips: Ringla över lite kall vitlökssås eller vitlöksdressing när du lagt upp det på tallriken. Riktigt smaskigt!

    Liknande recept

    4.2
    30 min
    2-3
    4

    Kommentarer (2)

    saraforsblom 25 januari 2009

    Johan lagade den här rätten igår, här kommer en extra bild.

    evaldo 23 mars 2009

    Hej . Tack för receptet på Johans korvstuvning, den var både god och enkel att tillaga. Jag hade Viltkorv Gourmet och det blev smaskens med dillstuvad potatis till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben