Johans Pecanpoesi

Serverar: 20 portioner

...med pecannötter, mandlar och hasselnötter!

Ingredienser

  • 5 ½ dl havregryn
  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin, rumstempererat
  • ½ dl socker
  • ¾ dl farinsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 ½ dl rostad mandel, grovhackad
  • 1 ¼ dl pecannötter, grovhackade
  • 2 dl rostade hasselnötter, finhackade eller malda
  • 2 tsk bakpulver
  • ¼ tsk salt
  • ½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 200 °C.
    2. Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, havregryn och salt så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor. Tillsätt sirap, nötter samt vatten och blanda samman till en deg.
    3. Rulla försiktigt degen i antingen en lång rulle eller i flera små ca 5-7 cm i diameter. Lägg degrullarna i kylskåpet i 30 minuter. Skär sedan degen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper på.
    4. Sätt i kakorna i ugnen och sänk temperaturen till 175°C. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-15 min. Ta ut dem och låt dem svalna på ett ugnsgaller.

    Liknande recept

    4.2
    30 min
    2-3
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben