En inte så smal men ack så god fiskrätt.
Ingredienser
400 g torsk
2 dl grädde
2 tomater
3 salladslökar
2 vitlöksklyftor
Hummerfond
1 dl riven västerbottenost
Salt
Peppar
Färsk citrontimjan
Instruktioner
- Låt torsken halvtina så att den går lätt att skära.
Dela fisken i mindre bitar och lägg i en ugnssäker form.
- Salta och peppra, lägg på citrontimjan.
Skär tomater och salladslök i skivor och lägg dessa på fisken.
- Vispa grädden och pressa i vitlöken. Smaka av med hummerfond. Häll gräddblandningen över fisken. Lägg till sist på den rivna osten.
In i mitten av ugnen, 225 grader i ca 20 minuter.
- Servera med kokt potatis och varför inte en skiva knäckebröd till.
Liknande recept
Kommentarer (4)
Relaterade Artiklar
Recepttävlingen avgjord!
Margareta Schildt-Landgren har bland de inkomna bidragen korat tre vin...
Hej. Gud så gott det var!!! Det var det godaste jag ätit på länge. Tack för receptet. Du får en femma av mig. Kram från Siv
Hej! Denna torskrätt , tyckeratt den var supergod! Bjöd min man på den till middag. Den kommer säkert att stå på köksbordet igen.
Jättegott var detta. Kommer att göras många gånger om gubben får bestämma. Jag hade även hackad dill i grädden. Serverades med pressad potatis. En klar 5:a.
Helt ok fiskrätt! :)