Jordärtskocksbröd med korngryn

Ingredienser

  • 500 g jordärtskockor
  • 1 liter mjölk
  • 1 liter grädde
  • 50 g jäst
  • 1 dl rapsolja
  • 30 g salt
  • 2 dl kokta korngryn
  • 1 dl sirap
  • Ca 1,5 l vetemjöl
  • Instruktioner

    Kokas samman jordärtskockor, mjölk och grädde tills 0,5 liter vätska kvarstår. Tillsätt jäst, rapsolja, salt, kokta korngryn, sirap och vetemjöl. Blanda till en smidig deg, låt jäsa ca 30 min. Forma till limpor och låt jäsa ytterligare 30 min. Sätt på ugnen 200 grader. Brödet bakas i ca 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben