Jordärtskockssoppa med apelsin.

Serverar: 4 portioner

En mycket god soppa. Kan serveras som förrätt eller huvudrätt.

Ingredienser

  • 200 g jordärtskockor
  • 1 schalottenlök
  • 1 fänkål, ca 250 g
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • saft av 1/2 apelsin
  • salt och vitpeppar
  • Instruktioner

    Skala jordärtskockor och lök. Skär alla grönsaker i bitar och fräs i smör i en gryta. Häll på vin och låt koka någon minut. Häll på buljong och låt koka tills grönsakerna är mjuka, ca 10 min. Mixa till en slät puré. Tillsätt mjölk och grädde. Låt soppan koka ihop några minuter och smaksätt med apelsinsaft, salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben