Jordärtskockssoppa med citronräkor
Den milda jordärtskockan passar bra med de citronsmakande räkorna. Även rökta räkor är gott och trevligt att variera med. Utsökt även som förrätt, räcker då till 8 personer.
Ingredienser
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
5 dl vatten
600 g jordärtskockor
Salt
Peppar
1 dl matlagningsgrädde
1 msk vitvinsvinäger
Topping
200 g skalade räkor, MSC-märkta
1 citron
2 msk olivolja
Färsk oregano
Instruktioner
- Skär vitlöken i tunna skivor och stek den i olivolja i en kastrull tills den börjar bli lite gyllene. Häll på lite av vattnet och låt koka upp. Skala och dela skockorna i jättesmå bitar. Fyll kastrullen med resten av vattnet, salta och lägg i skockorna. Vattnet ska precis täcka skockorna.
- Koka skockorna tills de är mjuka. Mixa skockorna och vattnet med mixerstav eller i en mixer. Häll tillbaka i kastrullen om du använt mixer. Tillsätt matlagningsgrädden och vitvinsvinäger. Låt det hela bli varmt och smaka av med salt och peppar.
- Blanda räkorna med saften av citronen och olivolja. Salta och peppra. Fördela soppan i fyra tallrikar och toppa med räkorna och den färska oreganon.
Liknande recept
Kommentarer (0)