Jordärtskockssoppa med citronräkor

Serverar: 4 portioner

Den milda jordärtskockan passar bra med de citronsmakande räkorna. Även rökta räkor är gott och trevligt att variera med. Utsökt även som förrätt, räcker då till 8 personer.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 600 g jordärtskockor
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Topping
  • 200 g skalade räkor, MSC-märkta
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • Färsk oregano
  • Instruktioner

    1. Skär vitlöken i tunna skivor och stek den i olivolja i en kastrull tills den börjar bli lite gyllene. Häll på lite av vattnet och låt koka upp. Skala och dela skockorna i jättesmå bitar. Fyll kastrullen med resten av vattnet, salta och lägg i skockorna. Vattnet ska precis täcka skockorna.
    2. Koka skockorna tills de är mjuka. Mixa skockorna och vattnet med mixerstav eller i en mixer. Häll tillbaka i kastrullen om du använt mixer. Tillsätt matlagningsgrädden och vitvinsvinäger. Låt det hela bli varmt och smaka av med salt och peppar.
    3. Blanda räkorna med saften av citronen och olivolja. Salta och peppra. Fördela soppan i fyra tallrikar och toppa med räkorna och den färska oreganon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben