Jordärtskockssoppa

Serverar: 4 portioner

En mild och krämig soppa på en god knöl. En njutning för smaklökarna!

Ingredienser

  • 500 g jordärtskockor
  • 1 gul lök
  • Smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
  • 1 krm vitpeppar
  • Persilja, till garnering
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Fräs löken i smör i en kastrull.
    2. Tillsätt jordärtskockor, vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock ca 15 min eller tills jordärtskockorna är mjuka.
    3. Mixa soppan slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden. Värm och smaksätt med peppar.
    4. Garnera gärna med persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    almdalen 28 april 2010

    Hej! Här har du receptet på Jordärtskockssoppan

    Relaterade Artiklar

    Michael Björklund Årets kock 2000
    Spänningen var hög och framtiden står på spel för de 6 finalisterna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben