Jordärtskockssoppa

Serveringsförslag: Knaperstekt smulad bacon eller stekt höstkantarell/rödgul trumpetsvamp att strö över soppan + en klick yoghurt/crème fraiche.

Ingredienser

  • 300 g jordärtskockor
  • 2 st morötter
  • 2 st potatisar
  • 1 bit purjolök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl crème fraiche (eller matlagningsyoghurt)
  • ca 1 msk vitvinsvinäger
  • en liten knippa hackad persilja
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    Skala och skär grönsaker/potatis i bitar, fräs i smör. Häll på vatten, krydda med timjan, svartpeppar och lägg i buljongtärning, sjud ca 15 minuter eller tills grönsakerna är färdigkokta. Mixa, blanda i crème fraiche och späd om så behövs med mer vatten. Ha i hackad persilja, smaka av med vinäger, eventuellt extra salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Michael Björklund Årets kock 2000
    Spänningen var hög och framtiden står på spel för de 6 finalisterna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben