Jordärtskockssoppa med isterbandscrunch

Serverar: 4 portioner

Gott, mättande och aptitligt!

Ingredienser

  • 300 g jordärtskockor
  • 150 g potatis av mjölig sort
  • 2½ dl vatten
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 1½ dl vispgrädde
  • 2½ dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 isterband
  • 2 msk hackad persilja
  • Servering
  • Lingonbröd
  • Smör
  • Ost
  • Instruktioner

    1. Skala skockor och potatis. Skär i 2-3 cm stora tärningar. Koka dem i vatten under lock tillsammans med buljongtärningen tills de är mjuka, ca 10 minuter.
    2. Tillsätt grädde, mjölk, salt och peppar. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare. Varmhåll.
    3. Dela isterbanden på längden. Ta bort skinnet och smula ner innehållet i en het panna. Fräs det knaprigt.
    4. Fördela soppan i djupa tallrikar, strö över isterbandscrunch och hackad persilja. Servera gärna med ett lingonbröd samt smör och ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben