Jordärtskockssoppa med sparris och majs

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

En lättlagad och riktig god soppa som utan tillbehören är helt vegetarisk.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 klick smör att steka i
  • 3 jordärtskockor
  • 6 sparrisstjälkar (knopparna behöver inte vara med)
  • 1 dl majs
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 1½-2 dl grädde
  • Svartpeppar
  • En bit rökt kött eller några skivor bacon, kan väljas bort om man vill ha soppan vegetarisk
  • Instruktioner

    Fräs den hackade löken och den pressade vitlöksklyftan mjukt i smör i en kastrull. Skala och skiva jordärtskockorna tunt och fräs tillsammans med löken, skär sparrisstjälkarna i bitar och låt dem fräsa med i några minuter. Häll i vattnet och buljongtärningen och låt småkoka i ca 10-15 minuter eller tills allt blivit mjukt. Ha i majsen efter halva tiden. När allt är mjukt stavmixas soppan och sedan häller man i grädden och låter soppan koka upp. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt och servera med lämplig topping, gärna något rökt kött eller knaperstekt bacon i småbitar och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben