Jordgubbar i gelé

Serverar: 8 portioner

En lyxig dessert med touch av vin. 206 kalorier per portion

Ingredienser

  • 6 gelatinblad
  • 200 g rårörsocker
  • 1 ½ dl vatten
  • 600 g jordgubbar
  • 1 flaska mousserande vin, tex. prosecco
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Värm sockret och vattnet i en kastrull tills sockret lösts upp. Snoppa jordgubbarna (spara 12 till garnering) tillsätt dem i sockerlagen, låt koka 5 minuter utan att röra tills all vätska färgats röd.
    2. Sila genom en finmaskig sil, tryck inte på de kokta jordgubbarna, då blir saften grumlig. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i saften, låt svalna några minuter.
    3. Kvarta de 12 jordgubbarna till garnering och fördela dem i glasen. Öppna vinet och blanda försiktigt med den silade saften. Fördela i glasen och låt stå i kyl över natten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben