Jordgubbar i juicegelé

Serverar: 10 portioner

Både vackert och gott!

Ingredienser

  • 20 färska jordgubbar
  • 5 gelatinblad
  • 5 dl JO juice äpple&hallon&fläderbär
  • 3 msk strösocker
  • 12 basilikablad
  • Servera med
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 10 strimlade basilikablad
  • Instruktioner

    1. Skär jordgubbarna i halvor eller i skivor. Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 minuter. Värm juicen i en kastrull. Ta upp gelatinet ur vattnet. Lägg det i den varma juicen och låt det smälta. Rör i socker och låt det svalna något. Häll upp hälften av juicen i 4 höga glas. Lägg i hälften av jordgubbarna och hälften av basilikabladen.
    2. Låt stelna i kylen ca 1 timme. Häll på resterande juice. Lägg i resten av jordgubbarna och basilikabladen. Låt stelna ytterligare ca 45 minuter. Blanda gräddfil med basilikablad och servera till geléet.
    3. Tips: Vill man ha alla jordgubbarna överst i glaset så lägger man i alla jordgubbar och häller på all juice med en gång.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben