jordgubbar i maränggrottor

Serverar: 8 portioner

Tid: 20 minuter

en somrig dessert som man kan förbereda dagen före baka marängerna och förvara dom torrt och laga fruktsåsen som kan stå klar i kylen till nästa dag.

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 1 ½ dl socker
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ krm salt
  • 1 l jordgubbar
  • SÅS
  • 2 mandariner
  • 3 passionsfrukter
  • 1 msk florsocker
  • Instruktioner

    sätt ugnen på 200 grader vispa vitorna till hårt socker vispa i socker , bakpulver och salt. klicka ut smeten i engångsmazarinformar gör en fördjupning i mitten med en tesked. sätt i marängerna i mitten av ugnen och stäng av den genast. Låt marängerna så i ugnen i 3 ½ tim skålla skala och kärna ut mandarinenmixa till pure halvera pasionsfrukterna och skrapa ner kärnorna i puren med saft smaksätt med florsocker skiva jordgubbarna fyll i marängerna med bär och sås servare med glass

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben