Jordgubbar i passionsfruktslag

Serverar: 8-10 portioner

Kanske sommarens enklaste och godaste efterrätt. Blir bäst om den görs precis före servering.

Ingredienser

  • 1-1 ½ liter färska jordgubbar
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 16-20 små mandelskorpor (t ex biscotti)
  • 4-5 passionsfrukter
  • 2 burkar vaniljkesella (à 2 ½ dl)
  • Citronmeliss att garnera med
  • Instruktioner

    Koka socker och vatten 2–3 minuter. Låt kallna. Skär jordgubbarna i skivor. Bryt skorporna i mindre bitar. Dela passionsfrukterna och gröp ut kärnorna, blanda med sockerlagen. Varva jordgubbar, skorpor och vaniljkesella i 8 glas. Häll på passionsfruktslagen. Garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben