Jordgubbar med zabaionesås

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

Lagom lyxigt - fluffig sås och färska bär. Såsen kan serveras ljummen eller kylas och hällas över bären.

Ingredienser

  • ca. 1,5 l jordgubbar
  • Zabaionesås
  • 1 ägg
  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl cider, champagne eller vitt vin
  • Rivet skal från 0,5 citron
  • Instruktioner

    Skölj bären och låt dem rinna av noggrant i ett durkslag. Lägg dem i coupeglas eller portionsskålar. Zabaionesås: Lägg ägg, äggulor och socker i en liten kastrull. Vispa - helst med maskinvisp - till blandningen är porös och häll i cidern/champagnen/vinet under vispningen. Ställ kastrullen i en större kastrull med sjudande vatten. Vispa nu med vanlig visp till blandningen är porös och tjocknar. Obs! Temperaturen får inte överstiga 65° för så kan såsen skära sig. Rör i citronskalet. Servera såsen till bären.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben