Jordgubbar på getostyoghurt med rosor och bipollen

Serverar: 4 portioner

Denna dessert låter god, läcker och rolig! Denna ska jag helt klart bjuda på när jag fyller 46! Bipollen kan köpas hos biodlare eller skickas efter.

Ingredienser

  • Jordgubbarna
  • 1 l jordgubbar av fast sötsyrlig karaktär
  • Getostyoghurt
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 100 g getost gärna lite krämig
  • Ros och Bipollen
  • 1 st ros
  • 4 tsk bipollen
  • Instruktioner

    1. Jordgubbarna: Rensa jordgubbarna och skölj lätt. Skär varje gubbe i fyra delar. Lägg i botten på en skål eller glas.
    2. Getostyoghurt: Skär ner getosten i små bitar och lägg i en mixer och låt den bli rumstempererad.
    3. Värm försiktigt upp yoghurten till kroppstemperatur under ständig omrörning i en kastrull på svag värme.
    4. Slå yoghurten på osten och mixa slät. Låt stå i 5 minuter. Häll sedan yoghurten på jordgubbarna.
    5. Ros & Bipollen: Plocka rosbladen.
    6. Garnera med bipollen och rosblad. Serveras direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben