Jordgubbar på havrebotten

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 2 timmar

Degen blir knäckig och god. Funkar även till andra bär.

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • 150 g smör
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 l jordgubbar
  • 2 msk socker
  • 1 påse flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Blanda samman pajdegen och låt den ligga svalt en timme.
    2. Kläd botten och kant på en pajform eller form med löstagbar kant.
    3. Strö på potatismjöl och lägg i skivade jordgubbar. Strö på socker och flagad mandel.
    4. Grädda i ugn 200 grader i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben