Jordgubbar på havrebotten
Serverar:
6-8 portioner
Tid:
2 timmar
Degen blir knäckig och god. Funkar även till andra bär.
Ingredienser
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
½ dl socker
150 g smör
1 msk potatismjöl
1 l jordgubbar
2 msk socker
1 påse flagad mandel
Instruktioner
Blanda samman pajdegen och låt den ligga svalt en timme.
Kläd botten och kant på en pajform eller form med löstagbar kant.
Strö på potatismjöl och lägg i skivade jordgubbar. Strö på socker och flagad mandel.
Grädda i ugn 200 grader i ca 30 minuter.
Liknande recept
Frusen rabarbertårta med jordgubbar
4
10
1
Flarn med jordgubbar och vaniljkräm.
5
25 min
4
1
Sockerfria limemarinerade jordgubbar
5
4
1
Grönpepparflamberade jordgubbar med apelsinsås
4
Sommarkaka med jordgubbar och citron
2
Sommarkaka med jordgubbar
5
3
Jordgubbar med Cointreau
1-10
Smoothie med nektarin och jordgubbar
4
1
Keylimepaj med jordgubbar
6-8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!