Jordgubbar Romanov

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Kom till när min son tog studenten

Ingredienser

  • Ca 2 liter jordgubbar
  • 4 st apelsiner
  • 1 -2 dl curacao
  • 6 dl vispgrädde
  • 4 msk florsocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Rensa bären . Skölj och torka apelsinerna väl. Riv skalet av dom två, pressa saften av alla 4, lägg jordgubbarna i en skål. Häll över likör, apelsinsaft och rivet apelsinskal. Låt jordgubbarna stå och dra 1-2 timmar på kall plats. Vispa grädden lätt och rör ner florsocker och vaniljsocker. Servera grädden till eller häll den över jordgubbar just före servering. Servera gärna små mandelkakor eller rån till. Det går även att använda djupfrysta jordgubbar men låt dem då tina i lagen. lycka till !

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben