Jordgubbsfoccacia med mandel

Serverar: 2 portioner

Foccacian är lätt att baka ut. Gör sedan små fördjupningar i kakan och fyll med mandelmassa och jordgubbar.

Ingredienser

  • En sats lös grunddeg (minska
  • mjölet till 13 dl)
  • Mandelfyllning
  • 150 g mandelmassa
  • 75 g smör , rumstempererat
  • 1 ½ msk marsánpulver för kokning
  • Jordgubbsfyllning
  • 200 g färska jordgubbar
  • ½ dl strösocker
  • 1 ½ msk maizena majsstärkelse
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Pärlsocker
  • Flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Gör grunddegen men minska mängden mjöl till 13 dl vetemjöl.
    2. Dela degen i två delar och baka ut till två runda bullar. Platta till bullarna och kavla ut dem tills de är ca 3 cm tjocka och 18 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk 30 min. Sätt ugnen på 200°.
    3. Mandelfyllning: Riv mandelmassa fint. Blanda den med, smör och marsánpulver med elvisp till en slät massa.
    4. Jordgubbsfyllning: Mosa jordgubbarna och blanda med socker och majsstärkelse.
    5. Gör fördjupningar ca 1 ½ cm ner i brödet med jämna mellanrum. Tryck ner mandelfyllningen i hålen. Klicka ut jordgubbsfyllningen över mandelfyllningen.
    6. Pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben