Jordgubbsglass med maräng

Serverar: 6 portioner

Jordgubbsglass utan tillsatser

Ingredienser

  • 250 g jordgubbar
  • 1 msk + 1 dl strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 5 äggulor
  • Maränger
  • Instruktioner

    1. Rensa jordgubbarna och hacka dem grovt. Strö över 1 msk socker och låt dra medan smeten görs.
    2. Häll mjölk och grädde i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kornen. Lägg allt i kastrullen och koka upp.
    3. Låt dra i 20 minuter och plocka sedan upp vaniljstången. Vispa ihop äggulorna och resten av sockret, och häll i gräddmjölken.
    4. Häll tillbaka i kastrullen och sjud under omrörning tills smeten börjar tjockna. Låt svalna.
    5. Mosa eller mixa bären och rör ner dem i smeten. Häll smeten i en form och tryck i marängerna. Marängerna kan uteslutas. Låt stå i frysen i 4 timmar.
    6. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben