Jordgubbsglass med maräng
Serverar:
6 portioner
Jordgubbsglass utan tillsatser
Ingredienser
250 g jordgubbar
1 msk + 1 dl strösocker
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
1 vaniljstång
5 äggulor
Maränger
Instruktioner
Rensa jordgubbarna och hacka dem grovt. Strö över 1 msk socker och låt dra medan smeten görs.
Häll mjölk och grädde i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kornen. Lägg allt i kastrullen och koka upp.
Låt dra i 20 minuter och plocka sedan upp vaniljstången. Vispa ihop äggulorna och resten av sockret, och häll i gräddmjölken.
Häll tillbaka i kastrullen och sjud under omrörning tills smeten börjar tjockna. Låt svalna.
Mosa eller mixa bären och rör ner dem i smeten. Häll smeten i en form och tryck i marängerna. Marängerna kan uteslutas. Låt stå i frysen i 4 timmar.
Lycka till! Njut
Liknande recept
Blåbärsglass med maräng
6
Jordgubbsglass, enkel & laktosfri!
5
3 h
6
1
Maräng med Passionsfröjd
4
10 min
4
1
Rosa maränger
3.5
35
1
Maränger
4.9
1 h 10 min
12
29
Vinbärskaka med maräng
4.2
20
1
Chokladkakor med maräng
Browniemuffins med maräng
5
30 min
14-16
1
Maränger med choklad
5
1 h 20 min
8
5
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!