Jordgubbsgranité med vaniljgrädde
Serverar:
4 portioner
Bjud på en isigt härlig dessert med jordgubbar och vaniljgrädde.
Ingredienser
300 g jordgubbar
3 msk florsocker
4 msk torrt vitt vin
2 dl grädde
2-3 tsk vaniljsocker
Servering
Färska jordgubbar
Instruktioner
Skölj och snoppa jordgubbarna och torka dem noggrant.
Blanda jordgubbarna med florsocker och vin, mosa till en puré.
Tryck puréen genom en sil, häll i den i n fryspåse och platta till något. Förslut påsen och lägg i frysen minst 2 timmar.
Före servering: Blanda grädden med vaniljsockret och vispa till mjuka toppar. Skeda upp grädden i små skålar.
Ta fram de frysta jordgubbspuréen ur frysen. Banka på påsen med en köttklubba eller annat lämpligt tills den blir ordentligt krossad.
Skeda upp granitén på grädden och servera genast. Garnera med färska jordgubbar.
Liknande recept
Chokladformar med vaniljgrädde
4
Jordgubbssoppa med vaniljgrädde
5
4
1
Jordgubbssallad med citron- och vaniljgrädde
4
Jordgubbspaj med vaniljgrädde
5
4-6
Vårens rabarberpaj
4.5
1 h 30 min
8
1
Plommonpaj
5
10-12
3
Café Karlsson
4
10 min
1
Vaniljpannacotta med läskande passionsfruktsås
5
4 h 20 min
5-10
2
Äppelkaka med vaniljkräm och mördeg
5
2 h
6-8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!