Jordgubbsgranité med vaniljgrädde

Serverar: 4 portioner

Bjud på en isigt härlig dessert med jordgubbar och vaniljgrädde.

Ingredienser

  • 300 g jordgubbar
  • 3 msk florsocker
  • 4 msk torrt vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 2-3 tsk vaniljsocker
  • Servering
  • Färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Skölj och snoppa jordgubbarna och torka dem noggrant.
    2. Blanda jordgubbarna med florsocker och vin, mosa till en puré.
    3. Tryck puréen genom en sil, häll i den i n fryspåse och platta till något. Förslut påsen och lägg i frysen minst 2 timmar.
    4. Före servering: Blanda grädden med vaniljsockret och vispa till mjuka toppar. Skeda upp grädden i små skålar.
    5. Ta fram de frysta jordgubbspuréen ur frysen. Banka på påsen med en köttklubba eller annat lämpligt tills den blir ordentligt krossad.
    6. Skeda upp granitén på grädden och servera genast. Garnera med färska jordgubbar.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben