Jordgubbskaka med filmjölk

Serverar: 9 portioner

Vad kan vara bättre än en saftig jordgubbskaka med smak av sommar under ett täcke av frasig smuldeg.

Ingredienser

  • 100 g margarin, 60 % fett
  • 3 ägg
  • 2½ dl filmjölk
  • 5 dl fint vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2½ dl strösocker
  • 250 g frysta eller färska jordgubbar, halverade om stora
  • 1 dl vetemjöl till smuldeg
  • 1 dl råsocker
  • 50 g smör
  • Florsocker till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en fyrkantig springform, ca 24x24 cm, och klä den med bakplåtspapper.
    2. Lägg margarin, ägg och filmjölk i en matberedare och blanda väl. Blanda mjöl, bakpulver och strösocker i en separat bunke. Häll ner mjölblandningen i matberedaren. Mixa till en slät smet. Skrapa ner smeten som fastnar på kanterna efter hand.
    3. Tillsätt jordgubbarna till smeten och blanda försiktigt. Häll jordgubbssmeten i den förberedda formen.
    4. Gör smuldegen genom att blanda mjöl, råsocker och smör med fingertopparna till grova smulor. Strö smuldegen ovanpå smeten i kakformen. Sätt in i ugnen och grädda 35 minuter.
    5. Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna i formen cirka 10 minuter. Ta upp kakan ur formen och låt den svalna på ett galler. Pudra över florsocker, skär i bitar och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben