Jordgubbskompott med vanilj

Somrigt och lagom sött, passar till ostbrickan. Satsen är riklig så det räcker till mer än en middag. Gör gärna kompotten några dagar i förväg.

Ingredienser

  • 2 liter jordgubbar
  • 1 vaniljstång
  • 1 liter strösocker
  • ½ citron, rivet skal och saft
  • Instruktioner

    1. Snoppa bären. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna.
    2. Blanda bär, vanilj, socker, citronsaft och citronskal. Låt stå och safta sig i rumstemperatur ca 2 timmar.
    3. Koka upp långsamt på svag värme och låt koka utan ca 30 minuter.
    4. Skumma kompotten och häll upp på rengjorda glasburkar och förslut genast. Förvara svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben