Skölj och ansa jordgubbarna. Mixa eller skär dem i ev. i bitar. Blanda med syltsocker i en gryta.
Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna i grytan. Lägg även ner vaniljstången.
Koka upp och låt koka i 2-5 minuter beroende på hur fasta bären är.
Ta av grytan från värmen och skumma väl. Låt stå i 15 minuter, rör om ett par gånger under tiden.
Ta upp vaniljstången och häll upp marmeladen på varma, rengjorda burkar.
Första gången jag gjorde nåt sånt här. :)
Den var lätt att göra. Jag var orolig för att jag tyckte den blev för lös men när den väl svalnat så stabiliserade den sig lite mer.
Annorlunda och god smak.
Jag har inte smakat vanilj och jodgubb tillsammans tidigare.
mammuten8019 augusti 2011
går det att använda frysta jordgubbar, eller blir det för lös konsistens då?
Jättelätt att göra och den var god
Första gången jag gjorde nåt sånt här. :) Den var lätt att göra. Jag var orolig för att jag tyckte den blev för lös men när den väl svalnat så stabiliserade den sig lite mer. Annorlunda och god smak. Jag har inte smakat vanilj och jodgubb tillsammans tidigare.
går det att använda frysta jordgubbar, eller blir det för lös konsistens då?